Tapa d’albergínies i shitake

alberginies_shitake

Leer en español. Read in English.

Aquesta recepta és una modificació (i ampliació) de la recepta d’albergínies xineses per a principiants de El Comidista. A mi m’agrada acompanyar-ho d’uns shitakes per a donar-li un poc més de sabor al plat. És un bon acompanyament de qualsevol carn o peix, o també podem afegir-ho a uns tallarins amb una tortilla francesa i tenim un plat complet.

Ingredients

  • 2 albergínies
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • 3 cullerades de vinagre d’arròs
  • 1 cullerada de salsa d’ostres o salsa de peix
  • 1 cullerada de mel suau (de flor de taronger per exemple)
  • 1 lima
  • 1/2 culleradeta de vitet e pols
  • 1 cullerada de sèsam
  • Uns quants cacaus
  • Oli de girasol

Preparació

  1. Tallem les albergínies en bastons i les passem per una paella a foc molt for i oli de girasol per a daurar-les fer fora.
  2. Les retirem del foc i les deixem sobre un paper de cuina per a que absorbisca l’oli.
  3. Preparem la mescla de tots els altres ingredients (excepte el sèsam i els cacaus) i l’aboquem a un perol, aboquem les albergínies i afegim aigua fins a cobrir-les. Afegim també els shitakes tallats a tires.
  4. Ho portem a ebullició durant 10-15 minuts o fins que les albergínies estiguen blanetes.
  5. Retirem les albergínies i els shitakes i deixem reduir la salsa fins que es forme un xarop.
  6. Servir les albergínies i els shitake, regar amb el xarop per damunt i afegir el sèsam i els cacaus picadets. També podem afegir un poc de la corfa de lima ratllada.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s